Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazság ereje

 

Azok az emberek, akik megbíznak egymásban, könnyebben és gyorsabban megoldanak egy problémás helyzetet. Gyakran a bizalmon múlik a siker vagy a kudarc. Ha valaki őszinte, elkötelezett híve az igazságnak, az iránta táplált bizalom egyre csak nő és erősödik.

Az igazság nem mindig egyértelmű vagy könnyen bizonyítható. Előfordul, hogy kellemetlen és kínos. Ahhoz azonban, hogy kialakuljon a bizalom, elengedhetetlen az őszinteség, hiszen e nélkül nehéz elérni bármit is.

Még a hazugok is tisztelik az igazságot, bár sajnos fogalmuk sincs arról, hogy miképpen kell eljutni hozzá. A hazugságnak nem lenne célja, ha nem létezne az igazság. Az igazság valódi, hosszantartó erejét csak akkor tudjuk megtapasztalni, ha mi magunk is őszinték vagyunk, és igazat mondunk.

Számtalan módja van annak, hogy elkerüljük az igazmondást, de a végén mindig kiderül, hogy csak a drága időnket fecséreltük. Az igazság elengedhetetlen ahhoz, hogy táplálni tudjuk az elménket, mint ahogy az étel is fontos, hogy életben tartsuk a testünket. Minden pillanatban légy őszinte, s így elmondhatod, hogy hasznos, eredményes napod volt.