Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak egy

 Próbáld ki a következő dolgot! Valahányszor megismerkedsz valakivel, törekedj arra, hogy legalább egy jó tulajdonságát meglásd. Amikor hallasz egy új hírt, keress benne legalább egy pozitívumot. Ha számodra ismeretlen helyzetben találod magad – akár a munkahelyeden, otthon, a közösségben, ahová jársz, vagy a családod társaságában – próbálj legalább egy okot előrántani a tarsolyodból ahhoz, hogy élvezni tudd a megváltozott körülményeket.

A pozitív életszemlélet azt jelenti, hogy bármivel lep meg bennünket a sors, mindig igyekszünk a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Természetesen könnyű vidámnak lenni, ha a kedvünk szerint mennek a dolgok. Erre bárki képes. Sokkal fontosabb azonban, hogy olyan pillanatokban is megőrizzük optimizmusunkat, amikor a legtöbben borúsan látják a jövőt.

A győztesekből nem azért árad a derű, mert szerencséjük van. A győztesek azért szerencsések, mert mindig a pozitívumra összpontosítanak. Az ember képes arra, hogy a legkellemetlenebb helyzetben is rátaláljon a reménysugárra. Keresd a jót! Keresd a szépet! Hidd el, megtalálod!