Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Irigység

Amit nagy becsben tartasz és gondosan ápolsz, előbb-utóbb szárba szökken. Az igazi bőség a hálával kezdődik, mivel a hála révén az élet pozitív dolgaira összpontosítasz.

Az irigység éppen ellenkezőleg működik. A hiányt és a korlátokat ápolja, dühöt és ellenszenvet szít. Az irigység rávesz arra, hogy az energiádat a bőség hiánya felett érzett kesergésre fordítsd. Ennek eredményeképpen először a gondokat nem pedig a lehetőségeket veszed észre. Azon töprengsz, hogy miért nem működnek a dolgok, ahelyett, hogy azon gondolkodnál, hogy miképpen bírhatod őket működésre. A megoldások helyett mentségeket keresel.

Az irigység negatív hozzáállásból táplálkozik, amely azt sugallja, hogy az ember csak mások kárán lehet szerencsés. Ez a megállapítás talán helytálló volt 500 évvel ezelőtt, de manapság már kissé idejétmúlt.

Miért irigykednél, amikor csak azt éred el vele, hogy rossz kedved lesz? Osztozz mások szerencséjében! Meríts belőle erőt és ötletet, valamint használd arra, hogy ismét kifejezhesd a háládat. Ha így teszel, tartalmasabbá és boldogabbá válik az életed.