Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tedd azt, amit jónak látsz!

Mindegy, mit csinálsz, mindig lesznek olyanok, akiknek ez nem nyeri el a tetszését. Nem tehetsz mindenki kedvére, így butaság erre fecsérelned az idődet és az energiádat. Ehelyett inkább cselekedj kedved szerint. Ne foglalkozz azzal, hogy mi az elfogadott, mivel tudod lenyűgözni a környezetedet, vagy mit várnak el tőled embertársaid. Összpontosíts arra, amit jónak találsz.

Udvariasan és szerényen fogadd a dicséretet, de ne törekedj folyton arra, hogy elismerésben részesítsenek. Tanulj a kritikákból, de ne hagyd, hogy bárki is elkedvetlenítsen. Hallgass a szívedre! A saját szabályaid szerint élj, és mindig cselekedj úgy, ahogy jónak látod. Azok, akiknek adsz a véleményére, le lesznek nyűgözve eredetiséged láttán.

Rengeteg valódi értékkel gazdagíthatod a világot. Lesznek olyanok, akik elutasítanak, mások viszont vakon bíznak majd benned. Ne hagyd, hogy bármelyik csoport eltérítsen a célodtól. Légy őszinte, és add önmagad.

A becsület több egyszerű ígéretnél vagy követelésnél. A teljességet úgy érheted el, ha még akkor is következetesen hű maradsz az általad fontosnak tartott alapvető értékekhez, ha senki nem tartja rajtad a szemét. Használd ki az életben felbukkanó kihagyhatatlan lehetőségeket, és továbbra is tedd azt, amit jónak látsz.