Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszerű vagy könnyű?

Óriási különbség van az egyszerű és a könnyű válaszok között. Az egyszerű válaszok általában sokatmondóak és hatásosak, ugyanakkor elgondolkodtatják az embert. A könnyű válasz gyakran csábító, de nem vall eszességre, ráadásul veszélyes is lehet.

Tegyük fel, hogy fogyni szeretnél! Az egyszerű válasz a következő: rendszeres testmozgás és tápanyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend ajánlott. Egyszerű ugye? S bár előfordul, hogy nehéz betartani, a jó tanács általában hatásosnak bizonyul. Most lássuk a könnyű választ: vedd be ezt a tablettát, és egyél annyit, amennyit csak akarsz. Rendkívül csábítóan hangzik, de az ajánlott módszer valószínűleg nem fog beválni.

A könnyű választ onnan lehet felismerni, hogy az ember valószínűleg ezt hallja szívesebben. Annak ellenére, hogy nem sok értelme van, kétségbeesésedben hajlamos vagy hinni a válaszadónak. Az egyszerű választ az jellemzi, hogy nyilvánvaló, és némileg elgondolkodtató is.

Amikor választanod kell az egyszerű és a könnyű válasz között, szinte mindig az egyszerű válasz a célravezetőbb. Talán nem egyezik meg azzal, amit hallani akarsz, de valószínűleg ez a helyes.