Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leleményesség

 

Amikor hirtelen nehéz helyzetbe kerülünk, hajlamosak vagyunk a nyomasztó, negatív oldaláról szemlélni a dolgokat, következésképpen gyorsan víz alá kerülünk.

Derűlátóan közelítsd meg a problémát, és keresd meg az adott helyzetben azokat az apróságokat, amelyekért hálás lehetsz! Elismerem, talán furcsán hangzik, hogy arra kérlek, egy kellemetlen helyzetben összpontosíts azokra a dolgokra, amelyekért köszönetet mondhatsz, mégis úgy gondolom, hogy ez egy remek alkalom a gyakorlásra.

Van egy szó, amelyet azokra az emberekre használunk, akik így gondolkodnak. Leleményes. Ez az elnevezés nem csak azért illik rájuk, mert bárki másnál több ötletük van, hanem inkább azért, mert a legnagyobb nehézségek közepette is képesek felismerni, és okosan kihasználni a lehetőségeiket.

A leleményesség a hálából táplálkozik. Ahelyett, hogy a sorsodon keseregnél, próbáld meg derűs színben szemlélni a világot, s meglátod, csodás értékekre derül majd fény. Tedd fel magadnak a kérdést: miért lehetnék hálás egy ilyen helyzetben? A válasz egyértelműen rávilágít majd a győzelem és a vereség közötti hatalmas különbségre.