Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pont elég

 

 

A megszállott hajsza, amely során minél több dolgot szeretnénk felhalmozni, csak arra jó, hogy megfosszuk magunkat bizonyos örömöktől. Például attól, hogy felismerjük, gazdaggá tesz bennünket, ha pont elegendő értékkel rendelkezünk. Gondolj csak arra, milyen elégedett vagy, ha mindenből van elég. Elég nagy házad van, elég pénz lapul a tárcádban, elég időd, barátod és érdekes tennivalód akad. Ha azonban folyton ara törekszel, hogy még magasabbra törj, akkor sosem leszel elégedett azzal, amid van.

Az, hogy elegendő jut neked mindenből, ugyanúgy a hozzáállásod eredménye, mint a bankszámlád egyenlege. Ha megvan mindened amire vágysz, őszintén élvezheted az életet. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindez megakadályozhat abban, hogy még gazdagabb légy. Sőt! Valójában, ha valakinek mindenből elegendő van, gyakran még nagyobb gazdagsággal lepi meg a sors.

Ha hálás vagy, a bőség szaruja sosem apad el, s mindig számíthatsz rá, hogy lesz mihez nyúlnod. Ennek ellenére elég nehéz úgy hálát adni, ha az ember folyton a gyarapodásra összpontosít. Hogyan hihetnénk el, hogy hálás vagy azért, amid van, ha állandóan többre vágysz? Miképpen élvezhetnéd a bőséget, ha csak az akadályok és a hiányosságok körül járnak a gondolataid?

Ha az ember semmiben sem szenved hiányt, az vajon a becsvágy halálához vezet? Dehogy, hiszen ha őszintén hálás vagy azért, amid van, bizonyára szeretnéd okosan felhasználni. Összpontosíts erre, s akkor sosem szenvedsz majd hiányt semmiben.