Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szavahihetőség

 

Nincs a világon semmi, ami miatt érdemes lenne vállalni a csalást. Ha az ember egyszer hazudik, soha nem köszörülheti ki a szavahihetőségén esett csorbát. Szavahihetőség híján lehetetlenség sikereket elérni. A bizalmatlanság és a kétely világában nem sokra megyünk.

Az ígéretek és az elkötelezettség nem csak arra valók, hogy elérjük, amire abban a pillanatban vágyunk. Összességében tekintve rendkívül fontos szerepet játszanak abban, hogy alátámasszák, vagy akár aláássák a szavahihetőségünket. Éppen ezért kell óvatosnak lennünk, ha kötelezettséget vállalunk, és mielőtt ígéretet teszünk, alaposan meg kell fontolnunk, hogy véghez tudjuk-e vinni, amit elvállaltunk.

Ha egyszer folt esik a jó hírünkön, rettenetesen nehéz letörölni, és tiszta lappal újra kezdeni. Okosabban teszed, ha inkább azon fáradozol, hogy megmaradjon a tisztességed, sőt egyre szélesebb körben terjedjen el, hogy milyen megbízható vagy, és nem arra fecséreled az energiád, hogy megvédd magad az elkövetett, ostoba hibák miatt.

Ha szavahihetőséged őszinteséggel párosul, sokra viheted. Vigyázz, nehogy a pillanat hevében kockára tedd ezt a rendkívül értékes tulajdonságodat! Tartsd meg a szavad, tegyél eleget a kötelezettségeidnek és zsebeld be azt az értékes, hosszú távra szóló ajándékot, amelyhez másképpen nem juthatsz hozzá.