Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne áss tovább!

 

 

Igaz, hogy a múltban elkövetett vétkekért fizetni kell. Ez persze nem jelenti azt, hogy továbbra is hibát hibára kell halmoznunk. Gyakran esünk abba a hibába, hogy határozottan kijelentjük: Ebből sosem lábalok ki! Előfordul, hogy ez lesz a vesszőparipánk, a jövőre vonatkozó hitvallásunk. Mindegy, mi történt a múltban, az az igazság, hogy akár most rögtön megkezdheted a kilábalás hosszantartó folyamatát. A múltat, és az abból fakadó tévedéseket képtelenség eltörölni, a jelenben viszont bármi lehetséges. Megváltoztathatod, s ezzel, sokkal ígéretesebbé teheted a jövőt.

Amikor az ember egy mély gödör alján találja magát, úgy tűnhet, hogy az a legjobb megoldás, ha tovább ás. Így azonban egyre mélyebbre kerül. Először is az a legokosabb, ha abbahagyod az ásást. Amint ezt megteszed – mielőtt még kimászol a gödörből -, máris büszkén kijelentheted, hogy pozitív változást idéztél elő az életedben.

A lendület segíthet, ugyanakkor gátolhat, de ez persze nagyrészt azon is múlik, hogy melyik irányba tartasz. A lendület nem függ attól, hogy hol vagy, csak attól, hogy merre mész. A múltban történt dolgokról függetlenül is lendületben tarthatod magad. Egyszerűen csak irányt kell változtatnod. Hagyd abba az ásást, és mássz ki a gödörből! Magadtól kerültél bele, ami azt jelenti, hogy saját erődből ki is jöhetsz és eljuthatsz oda, ahová szeretnél. Vegyél egy jó nagy lendületet, indulj el, és meg se állj a célig!